KLEMMENDE DEUREN

Begin niet zomaar aan een klemmende houten deuren te schuren of te schaven. Ga eerst na waar uw deur precies klemt. Belangrijk is of uw deur altijd klemt of dat dit alleen bij de wisseling van de seizoenen gebeurt. In het laatste geval kan het komen door de uitzetting of krimping van het hout. Bij regenachtig weer kan uw houten deur vocht opnemen, waardoor hij klemt.

Als uw deur klemt bij het slot, ga dan eerst na of de scharnieren van uw deur nog vast zitten. Loszittende scharnieren zorgen ervoor dat uw deur scheef hangt en daardoor klemt.

Klemt uw deur permanent aan de bovenkant of onderkant? Dan kunt u er met een schaaf of rasp wat afschaven. Teken precies af hoeveel er van u deur moet worden afgeschaafd en probeer tussendoor of de deur nog klemt. Want als u er teveel afhaalt, ontstaat er door een kier een isolatieprobleem.

De afgeschaafde kant van uw deur moet u vervolgens weer verven, zodat uw deur opnieuw beschermt is tegen vocht. Anders bent u na een regenachtige dag weer terug bij af.

Heeft u hulp nodig of komt u er niet uit laat het mij weten. Neem contact met me op. Ik maak voor u een passende offerte.

WR De engelse timmerman
Will Robertson